Noalalomce Net Bloquejar

#2 Utilitzar el català com a llengua vehicular

La LOMCE imposa el model de política lingüística de primera llengua atemptant contra les competències autonòmiques en educació i imposant un model socialment segregador

El model universal del tractament del plurilingüisme a l’ensenyament implica que tots els alumnes estudien en el mateix idioma per assegurar que al final del procés s’obtenen els mateixos resultats. Aquest model és en essència inclusiu, ja que no separa l’alumnat per raó de llengüa, i a Catalunya s’aplica també com a mesura de suport a la llengua catalana, un idioma minoritari que durant segles ha estat arraconat en el seu ús. La LOMCE es carrega les competències autonòmiques en educació i imposa el model segregador de primera llengua per sobre de la decisió autonomica d’aplicar el model universal.

MESURA DE DESOBEDIÈNCIA > Contra això recomenem utilitzar el català com a llengua vehicular de l’ensenyament, amb el respecte i la tolerància respecte a la diversitat cultural i lingüistica que ha caracteritzat des de sempre el model universal adaptatiu utilitzat a Catalunya.

+ INFO > Segregació lingüistica vs Inclusió lingüística