Noalalomce Net Bloquejar

#1 Mantenir les competències dels consells escolars

La LOMCE desterra el govern democràtic de les escoles anul·lant el paper del consell escolar i donant poder absolut a la direcció

El consell escolar és l’òrgan de participació que representa a tota la comunitat educativa ja que inclou a professors, pares i alumnes. Per tal que la presa de les decisions fonamentals que afecten al centre (des de la modificació del projecte educatiu fins a la modificació de l’horari escolar),  sigui democràtica, aquestes han de tenir lloc en el si del consell escolar. Amb la LOMCE la direcció del centre passa a tenir poder de decisió absolut deixant el consell escolar com a òrgan merament consultiu. La direcció pot canviar el projecte educatiu del centre o la jornada laboral sense l’acord dels mestres, els pares ni la resta de la comunitat educativa.

MESURA DE DESOBEDIÈNCIA > Contra això recomanem mantenir en la pràctica les competències que els consells escolars tenien abans de l’aprovació de la LOMCE: la presa de decisions de tota la comunitat educativa ha de ser del Consell Escolar, on estan representats la direcció, el claustre, les famílies, l’AMPA, el personal d’administració i l’Administració. A la Comunitat Valenciana el govern autonòmic de Compromís-PSPV ha desobeït la llei Wert i ha retornat al consell escolar la potestat per triar el director.

+ INFO > Educación devuelve al consejo escolar de centro la potestad de elegir al director